Aquaparkok Nyugat-Magyarországon

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Aquaparkok Nyugat-Magyarországon

Feltöltve: 2011-06-21

A nyári hőségben mindenki vízre és vízbe vágyik.

Az élményfürdőt kedvelők új helyszíne a Dunától nyugatra épült AQUANTIS Wellness- és Gyógyászati Központ Dunaújvárosban.
Két szinten 9 kül- és beltéri medencével, változatos élményelemekkel, csúszdákkal, gyermekpancsolókkal várja a vendégeket. A fedett részben nagymedence, barlangmedence, pihenőmedencék és egy bármedence található, melyekben különböző kényeztető- és frissítő masszázselemeket találunk. A beltéri részben három csúszda és egy gyermekpancsoló is csábítja a fiatalabbakat. A belső nagymedencéből ki lehet úszni a külső medencerészbe, ahol szintén kellemes élmények: sodrófolyosó, pezsgőágyak, további hát- és vízsugármasszázs elemek bizsergetik a fürdőzőket, további 5 csúszda és 2 trambulin várja a bátrakat.

A Zala megyei Lentiben a termálfürdő fejélesztésekor bővült a kínálat élményfürdőzés lehetőségével. Öt szabadtéri (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 hektár zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat. A fürdő legnagyobb medencéje 1340 m2 vízfelületű, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74 méter hosszú, ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket.

A Gyémánt Fürdő Tatabányán hét beltéri medencével és számtalan élményelemmel felszerelt. Megtalálható itt minden, ami a felüdülést szolgálja: fekvőmasszázs, jakuzzi, nyakzuhany, masszírozó fúvókák, vízesés és sodrófolyosó, valamint két teljesen zárt beltéri csőcsúszda. A legkisebbeket gyermekmedencékkel és egy hatalmas játszóházzal várják, ahol szakképzett animátori felügyelet mellett szórakozhatnak. Az édesanyák dolgát pedig két pelenkázó helyiség és a szoptatószoba könnyíti. A festői zöld területen található strand öt külső medencével, összesen négy csúszdával, ingyenesen igénybe vehető napozóágyakkal, hatalmas gyermekjátszótérrel, homokfoci- és strandröplabda-pályával rendelkezik.

Zalaegerszegen, a Gébárti-tó partján 2003 óta várja a fürdőzés szerelmeseit az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark 7,5 hektáron, 6000 négyzetméter vízfelülettel. 13 óriás és 5 kisebb csúszda, 12 medence (köztük lassú folyó, hullámmedence, gyermekmedence, jakuzzi) gondoskodik minden korosztály egész napos vízi szórakozásáról.

A Baranyai Élménykörút részeként az idei szezonra készült el az Orfűi Aquapark. A régi strand területén új, feszített víztükrű élménymedence, verseny-úszómedence és pezsgőmedence épült, annak figyelembevételével, hogy a tó és a medence körül gyalogosan átjárható terület alakuljon ki. A medencetér így teljes egészében körüljárható. A medence-együttes különleges vízi élményelemeket és tereket tartalmaz, ahol az egész család megtalálja számítását: vízi sodrás, vízgombák, családi csúszda, váll- és nyakmasszázs, pezsgőlapok, fekvőpad teszik teljessé a szórakozást. A kétméteres vízmélységű sportmedence alkalmas versenyúszásra, sőt, akár vízilabda-mérkőzések megrendezésére is. Az élménymedencéket elválasztó sáv kialakítása azt is lehetővé teszi, hogy a tetejét lelátóként és napozóteraszként is lehessen használni.

A jakuzzi ülőfelületein pezsgő- és fúvófejek találhatók, így a fürdőzők hát-, derék- vagy combmasszázst is kaphatnak. Az aquaparkban élménycsúszdákat is elhelyeztek. A fiatalabbak a gyerekcsúszdán szórakozhatnak, míg a felnőttek számára négyfajta, egy „indítótoronyra” kapcsolt csúszda épült. Az első szintről versenycsúszda, a másodikról a kamikazecsúszda és a csőcsúszda, a harmadik szintről pedig a nyitott spirálcsúszda indul. A gyermekmedence az Aquapark egész területéről jól látható és főként könnyen megközelíthető, ezzel is segítve, hogy a szülők is élvezhessék a vízi birodalom lehetőségeit. Ahol egykor egyszerű homokozó volt, most új, modern játszótér áll csúszdás favárral, hintákkal.

Ajkán, a felújított Kristályfürdő, Kemping és Fedett Uszodában élménydús strandolást ígérnek. 1,3 méteres vízmélységű élménymedence, sodrófolyosóval, pezsgőágyakkal és nyakzuhanyokkal, élményelemekkel gazdagított ülőmedence, pezsgőfürdő, sünivel, csúszdával és spriccelő kígyóval ellátott gyermekmedence, ugrómedence két toronnyal és egy trambulinnal, valamint egy 4 pályás, 25 méteres úszómedence alkotja a fürdővilágot. Az élménymedencébe 3 csúszdán keresztül is lehet csobbanni.

Győrben a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben 40 féle élmény elem gazdagítja az öt élménymedencét, melyekhez egy 64 és egy 38 méteres óriás csúszda is csatlakozik. Játszóházas medence várja a kicsiket, akik számára június 18. és augusztus 18. között “Kölyök Strand” elnevezéssel gazdag programokat szerveznek.

Az elmúlt években nagyszabású fejlesztések történtek a gyógyvízéről méltán híres zalakarosi Gránit Gyógy- és Élményfürdőben. A fedett térben közel 40 élményelemes medence készült a felnőtteknek, egy élménymedence mini csúszdával, vízi gombával, mini zuhataggal és egy billenő vödörrel pedig a gyermekeknek. A bátrabbak a “fekete lyuk” nevű csúszdán keresztül csobbanhatnak a medencébe. A nyitott élményfürdő különlegessége, hogy minden medence – felnőtt, gyermek és hidro masszázs – termálvizzel van feltöltve. A szabadtéri élményfürdő télen is üzemel, de egyes medencék az időjárástól függően zárva tarthatnak.

Közép-Európa egyik legszebb fürdőjében, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, új épületszárnyban családi élményfürdő létesült nemrégiben, medencékkel, csúszdákkal, jakuzzival.

Marcaliban a néhány éve felújított Városi Fürdő és Szabadidőközpont új élménymedencékkel, mini csúszdás gyermekmedencével bővült, de többféle „szárazföldi“ sportolásra is van lehetőség.

2010 augusztusában nyitott meg a legmodernebb technológiával kialakított Thermal Spa Siklós . Medencék sokasága (beltéri élménymedencék, pezsgőfürdő, sodrófolyosó, török fürdő, gyermek kaland, óriáscsúszdák, gránit termálmedence, 33 méteres kültéri úszómedence, gyerek- és termálmedence) biztosítja a gyógyulást, a pihenést és a szórakozást.

A Lővér fürdő – Csík Ferenc Uszoda Sopronban az elmúlt években történt felújítás során élménymedencével, csúszdákkal és fűtött vizű gyermek élménymedencével gazdagodott.

Az egész évben működő, animációs programokat kínáló St. Gotthard Spa és Wellness mediterrán termálpark és élményfürdő Szentgotthárdon tökéletes kikapcsolódást és regenerálódást nyújt mindenki számára. A fürdő egyedülálló mediterrán hangulatát a pálmafák, egzotikus növények és a velük szoros összhangban kialakított természetes kőburkolatok adják. Az élményfürdő üvegkupolája alatt a januári télben is mediterrán tavasz van. Külső és belső élménymedencék, 3 belső csúszda, jakuzzik, úszómedence alkotja a vízi világot.

Balatonfüreden az Annagora Aquaparkban még akkor is lehet élvezni a vizivilágot, ha a tóban éppen nem lehet fürdeni. Nem csupán felnőtteknek készült hullámmedence, ahol óránként indulnak a tengert idéző hullámok, hanem a gyermekmedencéhez külön gyermek hullámmedence is csatlakozik, amelyben a kicsik is biztonságosan élvezhetik a víz szelíd emelkedését, süllyedését. A 12 csúszda egyedi élményt és sebességet kínál, kinek-kinek bátorságától függően.

Balatonlellén a Napfény Strand és Élményfürdő a kisgyermekes családok paradicsoma. A hosszú, homokos strand igazi tengerpartot idéz, ahol biztonságosan pancsolhatnak a legkisebbek is. Gyermek és felnőtt élménymedence, csúszdák, faváras játszótér kínál szórakozást, még hűvösebb időben is, hiszen a medencék vize fűthető.